torsdag 19 december 2013

Söderslätt

Det finns en hemsida om Söderslätt som kommunerna Svedala, Vellinge, Trelleborg och Skurup står bakom. Där finns avsnitt om Att Bo, Att Göra, Att Äta, Evenemang - och med kalendarium över vad som händer dag för dag. Bra! Men varför är inte Malmös landsbygd med där?  Det Malmö som är söder om yttre Ringvägen: Oxie, Tygelsjö, Glostorp m m.

Enligt Wikipedia: "Söderslätt är en slättbygd utan absolut geografisk gräns i sydvästra Skåne. Söderslätt är huvudsakligen beläget söder om Länsväg 101, som som går mellan Ystad och Malmö, området som kallas söder om landsvägen. Norr om landsvägen, som bildar en tydlig topografisk gräns, breder ett kraftigt kuperat backlandskap ut sig. I politiskt avseende hör bygden till Malmö, Vellinge, Trelleborgs, Skurups och Svedala kommuner."

Även Visit Skåne har en sida om Söderslätt.

Se Söderslätt "är en webTVsajt för dig som vill upptäcka och uppleva nya platser och människor i Skånes sydvästra hörn. Se filmerna om slättens eldsjälar."

Destination Söderslätt  Även där med avsnitt som Bo, Äta, Evenemang etc

Söderslätts Countryfestival är ett årlig evenemang i ... (var?) Tolkningsvis  i Anderslöv (?) Varför inte sätta orten Anderslöv tydligare på kartan!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar