måndag 16 december 2013

Café "Hos mig"

Vi har besökt och intervjuat Lena Forén-Naranjo på  Café ”Hos mig” 


Lena Forén-Naranjo driver caféet och övrig anläggning på gården i Skabersjö, tillsammans med maken. Lena är egentligen musiker och musiklärare. Hon och hennes man hittade en gammal gård, med renoveringsbehov, och har nu startat café där, med hemlagade pizzor m m.
Makarna sökte och fick Leaderstöd 2011 för en Tangofestival i Svedala Kommun. Hon har också startat Skabersjö kulturakademi, med stöd av Svedalas kultursekreterare.Skabersjö Kulturakademi
Så här står det på Facebook:
 
Drömmen om att skapa en plats där människor kan träffas och njuta av musik, dans, teater, konst och god mat i en ombonad miljö är äntligen sann! Vi, Tico Naranjo, chilensk trubadur och låtskrivare, och Lena Forén Naranjo, fd professionell valthornist och numera musikskolechef, träffades för två år sedan och påbörjade denna dröm när vi hittade en gammal gård precis i ingången till Bokskogen cirka 15 minuter utanför Malmö. ....  Tangoparadiset – ett samarbeten mellan Skabersjö KulturAkademi, HosMig och Svedala Kommun. Vi erbjuder smakfull mat, vackra omgivningar, inspirerande work shops, sovplatser, bad, camping, utomhusgrillning och massor av dans!

Förutom med Svedala Kommun, som de samverkat med på ”Kulturnatten” de senaste åren, samarbetar de också  med Slottscaféet vid Torups slott och caféet på fritidsanläggningen i Torup.

Idag är caféet därför endast öppet sommarhelger, men därutöver kommer olika arrangemang året om. Förutom ovannämnda ”Kulturnatt” - med fullt hus - även julmarknadshelg, tangokvällar med levande musik, bröllop, ridläger m.m.

Verksamheten byggs hela tiden ut, liksom byggnaderna. Nu finns nyinredda övernattningsrum i de gamla stallen och på loftet, bastu och utomhusbad, övertäckt uteservering där den gamla gödselstacken fanns osv.

Framtidsplanerna är många!
    
Såväl Skånska Dagbladet som Sydsvenskan har skrivit om "Hos mig". 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar