tisdag 10 december 2013

Carina Levins bagarstuga i Vismarlöv

Det är nästan alltid fullt i Väv- och Bagarstugan i Vismarlöv.
Vi har funderat över hur det kan komma sig – på en ändå så pass ”avlägsen” plats? Charm? Beror det på ägaren, Carina Levin? Eller helt enkelt på att det är en bagarstuga? Huset i sig ser riktigt anspråkslöst ut – utifrån. Men det är desto mer gemyt inuti. Och det har verkligen blivit en mötesplats på rena landsbygden. Där har arrangerats utställningar och loppmarknader, en mopedklubb har visat upp sig, det har visats ulltovning, konstutställningar, lappteknik, m m.

Exteriör



2011 fick hon Svedala kommuns kulturpris på 10 000 kr. Motiveringen var att hon satt Vismarlöv på kartan, såväl kulturellt som turi                                                                   En del av interiören

Idén om bagarstugan har Carina egentligen haft under många år. Hon arbetade tidigare som undersköterska och hade en vävstuga med vävkurser litet vid sidan om. Under sina utställningar brukade hon baka kakor och bjuda på dessa. De fick strykande åtgång. Då kom tankarna på ett eget kafé. Under åren som gick samlade hon på sig möbler och porslin till caféet. Nu är hon sysselsatt med verksamheten sju dagar i veckan, många timmar om dygnet.

Men så fick hon också Svedala kommuns kulturpris 2011 på 10 000 kr. Motiveringen var att hon satt Vismarlöv på kartan, såväl kulturellt som turistiskt.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar