tisdag 5 maj 2015

Ting ute & inne och Näsets islandshästar

Ting Ute & Inne

På hemsidan står att ”I en underbar miljö finns vår butik, där alla våra idéer växer fram. Här finns verkstaden och kontoret i en inspirerande miljö med en läcker visningsträdgård. Butiken och trädgården är fyllda med vackra och dekorativa ting – för alla rum i hemmet och i trädgården. Vackra krukor, enkla växter, spännande inredningsdetaljer, annorlunda belysning och unika vattenspel…”

Det är så sant som det är sagt!

Maud Strandqvist med dotter
Vi pratar med Maud Strandqvist, ”mamman” och den kreativa ledaren i företaget. Ting Ute & Inne är ett familjeföretag med ”livsstil” som inriktning. Mauds tre döttrar är involverade i rörelsen. Den tredje generationen är på tillväxt och har redan visat framfötterna sommartid med caféverksamheten på Ting Ute & Inne.


För att förmedla information och för marknadsföring använder man sig av sociala media som hemsida: www.tinguteoinne.se – inspirationsblogg: tinguteoinne.blogg.se, men också instagram, nyhetsbrev, Facebook.

Vi håller med kunden som sa: ”Man får ett lugn över sig här. Här finns en väldig harmoni.”
_ _ _ _
Nästa möte var med Isabella von Bodungen VD för Näsets islandshästar.
Hemsida: nasetsislandshastar.se


Isabella är stressterapeut i grunden. Hon har arbetat inom resebranschen under många år och har alltid varit intresserad av djur, framförallt hästar. En sommar besökte hon Island och där föddes idén om att ägna sig åt islandshästar. Dessa hästar är de ”riktiga” vikingahästarna. De är tåliga, robusta och renrasigast i världen och är kända för sin gångart tölt.

För några år sedan blev Isabella med gård och då kunde drömmen börja förverkligas. Nu har hon en verksamhet på flera ben:
- Hästarna är basen, med aktiviteter som ridskola, ridturer, ridläger och turridning. För barn finns också möjlighet till födelsedagsfirande med olika aktiviteter.
- Hunddagis med plats för 16 hundar och två anställda.
- Alpackor, som ger ull och en framtida plan är att erbjuda alpackavandringar. Alpackor är behagliga och snälla djur, säger Isabella.
- Djur och natur kan ha en läkande inverkan på människor. Därför är gården, tillsammans med tio andra skånegårdar, med i projekt NUR (Naturunderstödd Rehabilitering på Landsbygd) och man erbjuder rehabilitering ett par dagar per vecka.

- Dessutom finns Bed & Breakfast.
- Och så caféet, som öppnar inom kort. Ta med barn/barnbarn, njut av lantlivet och gå gärna en alpackavandring! (För övrigt så finns också höns och katter och kaniner på gården.)
Isabella von Bodungen
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar