onsdag 27 maj 2015

Goda livet på landet

Ameli Rosenqvist, Goda livet på landet
Hemsida: www.godalivetpalandet.se

Ameli är en kvinna med många järn i elden. Hon är bl a mamma till ”Goda livet på landet” - handelsbolaget med ett nätverk av 30-tal landsbygdsbutiker, gårdskrogar, gallerier, trädgårdar, m m – varav FemNet besökt ett antal.

Under 2011 flyttade Ameli med sin familj till landet, till Gislöv. Området var så anonymt, tyckte hon - vad är Söderslätt? En dag satt hon och pratade med en kvinna som har gårdshandel och de kom in på osynligheten på landet. Så föddes idén om ”Goda Livet på landet”. Söderslätt skulle synliggöras!

Det blev ett Leaderprojekt till en början, och man byggde upp allt under drygt 1 år. Numera står verksamheten på egna ben och har blivit till ett handelsbolag. Ameli är spindeln i nätet.

Vad har det inneburit för nytta att deltaga i nätverket? Ameli nämner att man kommunicerar mer, kontakterna har ökat, man har börjat samverka, säljer t ex varandras produkter, verksamheterna har fått fler besökare, nya kunder har tillkommit, flera verksamheters försäljning har ökat. Man har gemensam marknadsföring.  

Företagarna i nätverket vill utveckla området, och de förtjänar det, säger Ameli! En och en syns de inte, men tillsammans kan de sätta Söderslätt och sydkusten på kartan!

Förutom arbetet med ”Goda livet på landet” har Ameli samtidigt en anställning hos Trygghetsrådet, där hon är stöd för personer som vill starta eget. Dessutom är hon anställd som projektledare hos Vellinge kommun för ett stort turismprojekt i Falsterbo.

Dessutom har Ameli valts till ny ordförande för ”Viqtoria, nätverk för företagsamma kvinnor i Trelleborg”. Föreningen har drygt 50-tal medlemmar, men ambitionen är att få med fler kvinnor, gärna yngre. Nya planer är att introducera frukostmöten och att arrangera fler ”öppet hus”.
 

Ameli Rosenqvist i sitt runda tornrum med utsikt över havet och färjorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar