måndag 4 november 2013

Slättarps gård - att göra verklighet av drömmar

Vi fick inbjudan från Yallatrappan att besöka Slättarps gård, där kvinnorna skulle ha utställning. Gården skulle vara nära Malmö, stod det i mailet. Nu var det förstås en felskrivning – det var nära Trelleborg i stället, tätt intill Skegrie.

Slättarps gård. Längst t v står Yallatrappan

Gården visade sig ha butik, café, restaurang m m. Innehavaren av komplexet, Charlotta Hörnstedt, har gjort något av sina drömmar. Under sin senaste mammaledig funderade hon på att göra en förändring i sitt liv. När hon besökte Slättarps gård, så såg den precis ut som den gård hon skissat på i sina drömmar. Från början var förstås fastigheten ett gammalt smutsigt svinstall, som hade stått tomt de senaste åtta åren. Men Charlotta visste vad hon ville. Hon skissade och planerade och sen sa hon upp sig från sin tjänst inom butiksbranschen - och maken gjorde likadant.

Man renoverade och stod i och 2010 blev visionen verklighet, först med enbart butik och café. Senare utökades innehållet med restaurang, event- och festlokal.  Charlotte menar att man ska inte se gården enbart som en butik, utan det ska bli ett utflyktsmål för hela familjen. De arrangerar också olika evenemang – se kalendariet på hemsidan.

 

Nu finns där en mix av interiör, mode, textil, blommor, leksaker, café och restaurang, Slättarp Mat & Möten. Lokal kan hyras för fest, konferens, m m. Man kan nog säga att det på sitt sätt har samma koncept som Lorensdal vid Vellinge, som vi besökte på tillbakavägen.
Samtalade också med Yallatrappans kvinnor, med verksamhetsledaren Dorotha Trusz och med deras nya projektledare Eva Hartman, som ska utvidga Yallatrappans koncept till även andra kommuner i  Skåne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar